Elektroninis bilietas Vilniuje pradės galioti nuo gruodžio 1 d., juos jau galima įsigyti spaudos kioskuose. Iki Naujųjų metų kortelės įsigijimo mokestis bus 2 litai, vėliau kortelė brangs.

Iki kitų metų rugpjūčio numatomas pereinamasis laikotarpis – tuo metu galios tiek popieriniai, tiek elektroniniai mėnesiniai bilietai. Nuo 2008 m. rugpjūčio bus platinami tik elektroniniai mėnesiniai bilietai.

Dar vėliau žadama įdiegti ir vienkartinių elektroninių bilietų sistemą: tą pačią kortelę bus galima naudoti tiek vienkartiniams, tiek mėnesiniams viešojo transporto bilietams įsigyti.

Vieną kartą įsigijus kortelę, vėliau užteks ją papildyti internetu, mobiliuoju telefonu ar prekybos centruose. Pametus kortelę bus galima ją užblokuoti ir perkelti toje kortelėje buvusius elektroniniu bilietus į naujai aktyvuotą kortelę.

Elektroninius bilietus specialiu įrenginiu troleibusuose ir autobusuose tikrins kontrolieriai.

J. Imbraso teigimu, panašūs elektroniniai bilietai naudojami ir kituose Europos miestuose, tačiau Vilniuje įdiegta sistema – pati naujausia. „Viskas taip modernu, kad greitai visi Vilniuje pradės važinėti viešuoju transportu“, - vylėsi sostinės meras.

„Elektroninio bilieto viešajame transporte ir keleivių informavimo sistemos sukūrimas“ - tai Europos Sąjungos (ES) Regioninės plėtros fondo dalinai finansuojamas projektas, kurį inicijavo Vilniaus miesto savivaldybė. Jis vykdomas Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Kauniečiai ir klaipėdiečiai už važiavimą miesto viešuoju transportu jau atsiskaito elektroniniais bilietais.

Vilniuje projekto vykdymas pavestas savivaldybės įmonei „Susisiekimo paslaugos“. Projekto vertė – 19,3 mln. litų, iš jų ES parama – 14 mln. litų. Vilniui atiteko apie 7 mln. litų, Kaunui – apie 5 mln. litų, o Klaipėdai – apie 2 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją