„Reikės ardyti ant savivaldybės žemės nutiestą kelią, nukasti pylimą ir nutiesti laikiną gatvę“, - DELFI teigė sostinės savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas.

DELFI primena, jog tikslindami dokumentus dėl sklypo nacionaliniam stadionui savivaldybės atstovai dar praėjusiais metais aptiko, jų teigimu, „skandalingą ir įžūlų atvejį“ – bendrovė „Vilniaus akropolis“ neva neteisėtai įteisino beveik 51 tūkst. kvadratinių metrų dydžio žemės sklypą, kuriama yra įrengta automobilių stovėjimo aikštelė.

"Vilniaus Akropolio" valdybos pirmininkas Mindaugas Marcinkevičius tuomet aiškino, kad bendrovė savo vardu tik įregistravo automobilių aikštelės įrenginius. Jis žadėjo perduoti aikštelę savivaldybei, kai tik jos prireiks miestui.

"Šiuo metu savivaldybės įmonė „Vilniaus planas“ rengia stadiono aplinkos infrastruktūros techninį projektą. Rengiamu projektu „Akropolis“ domisi ir dalyvauja tiek, kiek tai leidžia „gretimybės“ statusas.

Ieškomi projektiniai sprendimai, kurie užtikrintų patogų ir saugų transporto srauto organizavimą prekybos ir pramogų centro bei stadiono lankytojams, taip pat ir kitiems eismo dalyviams, vykstantiems pro šiuos objektus”, - pirmadienį DELFI teigė bendrovės „Akropolis“ Plėtros departamento vadovas Sigitas Daugnoras.

DELFI jau skelbė, kad Nacionalinį stadioną Vilniaus Šeškinės kalvose statys bendrovė „Veikmė“. Statybų subrangovais pasirinktos bedrovės “Skala” , “Eika” ir „Kausta“.

Vilniaus valdžia Nacionalinį stadioną norėtų pastatyti iki 2009 m., kai Vilnius taps Europos kultūros sostine.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją