"Susitikimo metu gimė idėja dėl tolesnės infrastruktūros plėtros, būtent dėl geležinkelio linijos iš Berlyno į Sankt Peterburgą, einančios per Baltijos šalis. Kalbėsimės su Vokietijos ūkio atstovais, su valstybine geležinkelių operatore "Deutsche Bahn" dėl šio projekto įgyvendinimo", - per spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Petras Vaitiekūnas, sakė F.W.Steinmeieris.

P. Vaitiekūnas savo ruožtu akcentavo, kad Vokietija šiandien yra viena svarbiausių Lietuvos partnerių - prekybos apyvarta su šia šalimi yra daugiau negu 3 milijardai eurų. Vokietijos investicijos Lietuvoje - beveik milijardas eurų.

Susitikime taip pat buvo aptartas ir Lietuvai bei visai Europai aktualus energetinio saugumo klausimas. Ministras P. Vaitiekūnas pabrėžė, kad Lietuvai itin svarbus energijos šaltinių diversifikavimas.

Vokietijos užsienio reikalų ministras padėkojo Lietuvai už iniciatyvą Vilniuje rengti energetikos konferenciją šių metų spalį, kurioje pakviesta dalyvauti ir Vokietija.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją