Kelius ir tiltus rekonstruojantys „Žemaitijos keliai“ įsigijo šį bendrovės ACROW gamybos surenkamą metalinį tiltą, tam, kad prasidėjus vasaros sezonui vairuotojams būtų patogiau pasiekti Palangą arba grįžti iš jos.

Kaip pasakojo „Žemaitijos kelių“ technikos direktorius Vaidotas Vičkačka, tiltas dalimis buvo atsigabentas iš užsienio ir sumontuotas kelio Šiauliai – Palanga 110 – ajame kilometre.

„Žemaitijos keliai“, pradėję tilto per Miniją rekonstrukciją, nepasirinko įprasto tokiems atvejams sprendimo – ieškoti aplinkinių kelių apylankai, prailginančių kelią ne viena dešimtimi kilometrų. Bendrovė per keturias savaites surinko metalinį, vienos angos 61 metrų ilgio tiltą. Taip vairuotojams kelias nepailgėja.

Naujojo tilto sumontavimas atrišo rankas „Žemaitijos keliams“ sutelkti visą dėmesį tik į remontuojamą tiltą. Buvo atsisakyta įprastos praktikos, kai per pusę remontuojamo tilto paleidžiamas eismas.

Paprastai tokiais atvejais kita tilto puse važiuodavo daugybė automobilių, taip keldami pavojų ne tik eismo, bet ir darbininkų saugumui. Tilto remontavimas atskiromis dalimis taip pat pakenkdavo darbų kokybei ir spartai.

„Laikinasis tiltas per Miniją atitinka visus minimalius reikalavimus, keliamus automobilių tiltams. Jis surinktas iš naujų metalinių cinkuotų konstrukcinių elementų. Esant poreikiui gali būti stiprinamas, ilginamas arba trumpinamas panaudojant papildomus konstrukcinius elementus“, - sako bendrovės technikos direktorius.

Laikinas tiltas bus išardytas rudenį, kai bus baigti pagrindinio tilto per Miniją rekonstrukcijos darbai. Išardžius apylankinį tiltą, jį bus galima dar ne kartą iš naujo surinkti jau kitoje vietoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją