Kariškiai, nuogąstaudami dėl Oro uosto saugumo, ilgą laiką priešinosi, kad būtų užstatoma Industrinio parko teritorijos dalis prie Oro uosto atsarginio kilimo-tūpimo tako. Dėl to Industrinio parko pirmoji teritorija būtų sumažėjusi 15 hektarų: nuo 53 iki 38 hektarų. Kol vyko diskusijos ir ginčai, strigo parko projektavimas, rašo "Šiaulių kraštas".

Savivaldybė argumentavo, kad pasaulio praktika rodo, jog tokių statinių šalia oro uostų esama, bet kariškiai nenorėjo sutikti.

Susitikime su ministru dalyvavo Seimo nariai Valerijus Simulikas, Edvardas Žakaris, Industrinio parko projektuotojas Jonas Barkauskas, ministerijos pareigūnai. Išsiaiškinta, kad ne visa minėta teritorija kariškiams yra reikalinga. Ieškant kompromiso, sutarta, jog Oro uosto saugumui garantuoti pakaks aplink pakilimo taką esančios šešių hektarų teritorijos.

"Pasisekė susitarti konstruktyviai. Dabar kariškiai pakeis technines sąlygas, ir projektuotojai galės baigti Industrinio parko techninį projektą", - sakė meras G. Mikšys.

Krašto apsaugos ministerija taip pat sutiko Savivaldybei perduoti panaudos pagrindais šiaurinį lėktuvų peroną. Šiauliečiai buvo informuoti, kad Oro uosto laukia nemažos investicijos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją