Ilgus mėnesius šeimininkų nelankomi, automobilių statymo galimybes ribojantys ar net eismui trukdantys automobiliai - aktuali didmiesčio problema, teigiama policijos pranešime. Siekdami užkardyti neeksploatuojamų transporto priemonių laikymą bendro naudojimo vietose, VPK viešosios policijos Viešosios tvarkos tarnybos Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai nuo šių metų balandžio 16 d. iki liepos mėnesio pabaigos vykdys priemonę „Neprižiūrimas automobilis-2007“.

Priemonės metu, iki š.m. gegužės 16 d. pareigūnai, bendradarbiaudami su Sostinės gyventojais, seniūnijų principu sudarys neeksploatuojamų transporto priemonių, laikomų bendro naudojimo vietose, sąrašus. Minėtų transporto priemonių savininkams pagal LR Administracinių teisės pažeidimų kodekso 161 str. gresia bauda nuo 10 iki 2 000 litų. Ir toliau savo transporto priemonės nepašalinsiantiems asmenims, LR Administracinių teisės pažeidimų kodekso 5111 str. numatyto baudą nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio litų su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo.

Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai praėjusiais metais taip pat vykdė priemonę „Neprižiūrimas automobilis“. Pareigūnai gavo bei apibendrino informaciją apie 1228 neeksploatuojamas, paliktas be priežiūros transporto priemones, laikytas bendro naudojimo vietose. Iš bendro naudojimo vietų į antrinio perdirbimo įmones, remonto įmones ar privačias valdas buvo išgabenta 630 automobilių, 164 transporto priemonės suremontuotos tolesnei eksploatacijai. Pareigūnai nustatė ir vieną vogtą automobilį.

Sostinės policija prašo vilniečius nelikti abejingais sprendžiant šią opią problemą ir nedelsiant informuoti pareigūnus apie kiemuose laikomas neeksploatuojamas transporto priemones telefonais Vilniuje 231 2584 ir 212 1083.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją