„Idėja lyg ir buvo ginčytis, kurį projektą pasirinkti, bet šį kartą nusprendėme eiti abiem keliais. „TV Lituanika“ kol kas nereikalauja didelių investicijų, pažiūrėsim, ar projektas bus sėkmingas. Taip pat neatmetame kito projekto, kurį siūlo Lietuvos televizija – transliuoti laidas internetu“, - žurnalistams teigė premjeras.

DELFI jau skelbė, kad JAV lietuviai užsimojo patys kurti savo televiziją nepasitenkinę LRT planais kurti televiziją išeiviams, kurios laidos būtų transliuojamos internetu.

Pasaulio lietuvių bendruomenės pirmininkė, Amerikos lietuvių tarybos narė Regina Narušienė penktadienį teigė, kad JAV lietuviams reikia palydovinės televizijos, kuri transliuotų vietines žinias.

„Amerikoje yra reikalavimas, kad programoje būtų dvi valandos vietinių žinių. Mūsų televizija tas dvi valandas užpildys, nežinau, kaip tai padarytų Lietuvos televizija“, - teigė R. Narušienė. Ji pareiškė viltį, kad „TV Lituanika“ bendradarbiaus ir su LRT.

JAV lietuviai savo projektui prašo Vyriausybės 1 mln. litų „pradžiai“. Daugiau pinigų jie tikisi susirinkti patys, nes televizija išeiviams būtų mokama. Projektas turėtų startuoti jau spalio mėnesį.

LRT generalinis direktorius Kęstutis Petrauskis LRT tarybos posėdyje yra pareiškęs, kad jei transliacijas pradės „TV Lituanica“, „LTV World“ tokiu atveju nepradės transliacijų į JAV ir apsiribos Europa. Kai kurie tarybos nariai taip pat abejojo, ar Lietuvai reikalingos dvi panašios televizijos.

K. Petrauskis DELFI teigė negalįs prieštarauti JAV lietuvių norams rengti savo laidas JAV įkurtoje televizijoje. Kartu jis sakė to nesuprantąs, nes esą visoje Europoje visuomeniniai transliuotojai turi tarptautinius kanalus, kurie skirti užsienyje gyvenantiems žmonėms atspindėti tam tikrą šalies veidą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją