Didelės rezoliucijos nuotraukos su rankraščio tekstais bus galima rasti adresu www.codex-sinaiticus.net. Visą rankraštį į internetą ketinama perkelti iki kitų metų liepos.

Leipcigo universiteto bibliotekos direktorius teigė, kad internete paskelbtą rankraštį galės studijuoti visi norintys. Kadangi originalus tekstas parašytas senovės graikų kalba, bus pateikiami jo vertimai anglų ir vokiečių kalbomis.

Šis rankraštis kartu su "Codex Vaticanus" laikomi seniausiomis išlikusiomis Biblijos kopijomis. Spėjama, kad pirmasis buvo parašytas apie 350 metus.

Pergamentinis rankraštis į Europą buvo atgabentas dalimis iš Šv. Katerinos vienuolyno prie Sinajaus kalno, Egipte. Į ritinėlius suvyniotą rankraštį 1844-aisiais rado biblijos tyrinėtojas vokietis Konstantinas von Tischendorfas.

Pirmuosius ritinėlius į Leipcigą jis parvežė dar tais pačiais metais, o didžiausią Biblijos dalį iš vienuolių nupirko 1859-aisiais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją