Susitarimo tikslas – bendromis šalių pastangomis siekti, kad mobiliojo ryšio tinkluose būtų kuo greičiau įdiegti techniniai vietos nustatymo duomenų teikimo kartu su pagalbos skambučiais sprendimai (angl.
Enhanced 112
arba E112), leisiantys užtikrinti greitesnį ir tikslesnį reagavimą į pranešimus apie nelaimes.

E 112 skambinančiojo vietos nustatymo funkcija leis BPC operatoriui jau atsakymo į pagalbos skambutį metu matyti mobiliojo ryšio vartotojo vietą skaitmeniniame žemėlapyje, todėl jis operatyviau organizuos reikalingos skubios pagalbos suteikimą į nelaimę patekusiems asmenims, o pagalbos tarnybos greičiau atvyks į nelaimės vietą ir suteiks skubią pagalbą.

Ši funkcija ypač svarbi tada, kai asmuo patenka į pavojingą situaciją jam nepažįstamoje vietovėje ir negali pasakyti, kur jis tiksliai yra. Tokiu atveju kiekviena sugaišta sekundė aiškinantis asmens buvimo vietą, o vėliau jos ieškant, gali lemti sunkias pasekmes. Tuo tarpu E 112 sprendimai leis išvengti laiko gaišimo ir reaguoti nedelsiant, į nelaimės vietą nukreipti arčiausiai esančias pagalbos tarnybų pajėgas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją