"Skype" rinkodaros Baltijos šalyse vadovas Andrus Purde pripažino, jog ši komunikacijų programa naudojasi vartotojų resursais, tačiau "nedaug, nepastebimai ir nemokamai".

"Skype" neturi centrinės infrastruktūros, t.y. neturi siūlomos interneto telefonijos paslaugos serverio, kurį jai atstoja pačių vartotojų kompiuteriai.

"Vartotojai net neįtaria ir nesupranta, kad "Skype" pasiima dalį jų kompiuterių ir ryšio kanalų resursų. Iš esmės, tai ir yra mokestis už naudojimąsi "Skype", - pareiškė A.Purde.

Jis atsisakė atskleisti, kaip "Skype" vykdo konkretaus abonento tinkle paiešką.

Anot informacijos technologijų specialistų, rinkdamasi kelią signalui tarp dviejų bendraujančių abonentų "Skype" ieško didžiausio pralaidumo kanalų ir "prisisiurbia" prie labiausiai pasiturinčių vartotojų, jų kompiuteriams primesdama informacijos srautų koordinavimo ir maršrutizavimo funkcijas.

Toks "Skype" parazitinio veikimo principas labiausiai kenkia didesnėms įstaigoms ar įmonėms, kurių nemenka dalis darbuotojų naudojasi šia komunikacijų programa, nes per jų kompiuterius gali bendrauti ir tūkstančiai kitų "Skype" vartotojų.

Praėjusią savaitę pasirodė pranešimų, esą prieš "Skype" sukilo dalis JAV universitetų, apkaltinę šią interneto telefonijos sistemą parazitavimu ir neteisėtu jų resursų naudojimusi.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją