Marija Putina gyveno vos už 32 kilometrų nuo oro uosto, iš kurio pakilo keleivinis lėktuvas, vėliau, kaip įtariama, raketa numuštas Ukrainoje.

Žinia, jog Rusijos prezidento dukra gyvena šalyje, kurios žmonėms jos tėvo politika atnešė tiek skausmo, dar labiau įsiutino pasaulį.

Paaiškėjus, jog 29 metų rusė turi 2 mln. svarų (8,75 mln. Lt) vertės apartamentus netoli Amsterdamo oro uosto, iš kur paskutiniam skrydžiui ir pakilo keleivinis lėktuvas, prasidėjo protestai.

Pasigirdo reikalavimų, kad V. Putino dukra būtų deportuota iš šalies. Vienas „Twitter“ vartotojas parašė: „Metas nešdintis, kale“.

Kitas parašė: „Labai patogu, kad Marija Putina gyvena netoli Hagos. Nereiks toli važiuoti į tėvo teismą“.

Dabar pranešama, kad M. Putina ir jos vaikinas, 34 metų Jorritas Faasenas, kurie gyveno prabangiuose apartamentuose Nyderlandų sostinės priemiestyje, nusprendė išsikelti.

Vienas kaimynystėje gyvenantis asmuo ketvirtadienį žurnalistams sakė: „Nuo tada, kai buvo numuštas tas lėktuvas, jos nebematėme. Ji įsikėlė praeitais metais, kurį laiką buvo ramu. Tačiau, paaiškėjus, kas ji tokia, situacija pasikeitė. O dabar štai kas įvyko. Ji tikrai nėra atsakinga už tėvo veiksmus, tačiau mums čia nereikia jokių demonstracijų“.