„S. Abdeslamo suėmimas paliko Briuselio teroristų kuopelę be vadovo ir leido išvengti kur kas didesnio masto teroro aktų, kurių taikiniu turėjo tapti ir Belgijos atominės jėgainės“, - pažymi leidinys, remdamasis šaltiniais šalies teisėsaugos institucijose.

„Mirtininkai broliai Bakraoui, susprogdinę bombas Briuselio oro uoste ir metropolitene, buvo kaip tik tie du neįvardyti asmenys, kurie gruodžio mėnesį sumontavo slaptą kamerą priešais Belgijos atominės programos vadovo namą. Be to, kaip tik jiems priklauso kelių dešimčių valandų trukmės namo prieigų ir šio žmogaus judėjimo maršrutų vaizdo įrašai, kuriuos policininkai aptiko per antiteroristinę operaciją kito tos pačios teroristinės kuopelės nario ir įtariamojo dėl Paryžiaus teroro aktų Mohamedo Bakkali bute“, - pažymi laikraštis.

„Dabartiniai tyrimo duomenys byloja, kad filmavo būtent broliai Bakraoui“, - pabrėžia „La Derniere Heure“.

Be to, laikraštis primena, kad kaip tik Tianžo atominė elektrinė Belgijos pietuose buvo vienas iš objektų, kurį valdžia evakavo iškart po sprogimų Briuselyje.

Teroro aktai Briuselyje buvo įvykdyti kovo 22-osios rytą. Du sprogimai nugriaudėjo Zaventemo oro uosto išvykimo salėje, dar vienas - Malbeko metro stotyje. Negalutiniais duomenimis, 31 žmogus žuvo, daugiau kaip 300 buvo sužeisti.