Praėjusiais metais 26 metų Kim Yo Jong buvo paaukštinta daugelyje pareigų.

Jai taip pat buvo patikėtas svarbios politinės savo vyresniojo brolio patarėjos darbas. Šiaurės Korėjos lyderio seserį valstybinė žiniasklaida vadino „pagrindine Darbininkų partijos Centrinio komiteto darbuotoja“ ir viena iš jos užduočių buvo propaguoti Kim Jong Uno įvaizdį ir rūpintis jo saugumu, rašo „The Telegraph“

Tačiau Pietų Korėjos laikraštis „Chosun Ilbo“ skelbia, kad po virtinės incidentų, nutikusių aukščiausiam šalies lyderiui, Kim Yo Jong buvo pakeista. Vienas iš incidentų įvyko per jaunimo šventę, kai Kim Jong Uną apsupo pernelyg įsiaudrinusių piliečių minia.

Valstybinės televizijos reportaže buvo matyti, kaip Kim Jong Unas per gegužės mėnesio renginį mojuoja šventės dalyviams, o tada nueina fotografuotis su atskira grupe. Kai jis atsiduria naujoje vietoje, minia plūsteli jo link ir pradeda tampyti jį už rankų.

Kim Yo Jong

Partijos pareigūnai bandė stabdyti minią, bet buvo nustumti šonan. Suvaldyti padėtį pavyko tik tuomet, kai įsikišo karinėmis uniformomis vilkintys asmens sargybiniai, suformavę aplink lyderį užtvarą, rašė laikraštis.

Antrasis incidentas įvyko anksčiau šiais metais, kai per vieną Kim Jong Uno išvykų į kolektyvinį ūkį susijaudinęs muzikantas vos nepataikė savo gitara lyderiui į veidą.

Kim Yo Jong vienu metu su Kim Jong Unu studijavo Šveicarijoje, kur buvo prisidengusi Kim Jong Sun vardu, ir žiniasklaida rašė, kad jau tuomet ji buvo atsakinga už kasdienį savo brolio tvarkaraštį, taip pat turėjo „koordinuoti kiekvieną jo aprangos ir šukuosenos detalę“.

Pietų Korėjos laikraštis rašo, kad Kim Yo Jongn anksčiau buvo valdančiosios partijos Propagandos ir agitacijos skyriaus darbuotoja ir prisidėjo organizuojant dvi buvusio JAV krepšininko Denniso Rodmano keliones į Pchenjaną.

Kim Yo Jong

Tačiau ji buvo kaltinama ir tuo, kad „iki keistumo demonstruoja savo ekscentriškumą“.

Per valstybines savo tėvo laidotuves Kim Yo Jong vaikštinėjo, kur panorėjusi, ir vienas Pietų Korėjos žiniasklaidos atstovas dienraščiui „Joong Ang Daily“ sakė, kad valstybinei žiniasklaidai teko iškirpti ją iš daugelio epizodų.

2012 metų liepą per oficialų Rungnos pramogų parko atidarymą Kim Yo Jong buvo nufilmuota strikinėjanti po sodą, kai tuo tarpu aukšti pareigūnai dėmesingai stovėjo ir plojo Kim Jong Unui.

Kim Yo Jong pareigas perėmė Kim Ki Namas, kuris rūpindavosi propagandiniais renginiais, skirtais velioniui Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong Ilui, tačiau buvo atleistas, kad užleistų vietą Kim Jong Uno seseriai.