Leidinio teigimu, permetimo operacija pasisekė, rašo lenta.ru.

Šaltinis papasakojo, kad sukilėliai įsilieja į pabėgėlių srautus Turkijos Izmiro ir Mersino miestuose, iš kur per Viduržemio jūrą pasiekia Italiją.

Paskui jie keliauja į kitas Europos šalis, tarp jų Švediją ir Vokietiją.

Šią informaciją patvirtino du vietos kontrabandininkai.

„Vieno jų teigimu, jis padėjo daugiau kaip dešimčiai teroristų prasmukti į Europą. Kai kurie kalbėjo, kad nori aplankyti savo šeimas, kiti – kad būtų pasirengę“, – pasakojo šaltinis.

Šaltinis iš „Islamo valstybės“ pareiškė, kad teroristų infiltravimas – tai keršto už oro antpuolius, kuriuos vykdo JAV vadovaujama tarptautinė koalicija, pradžia.

„Mes norime sukurti kalifatą ne tik Sirijoje, bet ir visame pasaulyje“, – pareiškė jis ir prognozavo, kad išpuoliai bus nukreipti prieš Vakarų valstybių vyriausybes, o ne civilius asmenis.

„Islamo valstybė – tai teroristinė grupuotė, kuri 2014 metų vasarą paskelbė sukurianti kalifatą, apimantį dalį Sirijos ir Irako teritorijų.

Prieš „Islamo valstybę“ kovoja Damaskui lojalios pajėgos, Sirijos sukilėliai, Irako kariuomenė, šiitų sukilėliai, kurdų savigynos būriai ir JAV vadovaujama koalicija, kuri vykdo oro antpuolius.

Centrinės žvalgybos valdybos duomenimis, „Islamo valstybės“ pusėje kaunasi daugiau kaip 30 tūkstančių teroristų.