Liudininkų tvirtinimu, I. al Asirio automobilis Jemene buvo apšaudytas per specialiųjų pajėgų surengtą pasalą. Į įvykio vietą vėliau atvyko kariai su šunimis, o tarp nukautųjų rasti trys "didelės vertės kariniai taikiniai". Jei informacija apie I. al Asirio mirtį pasitvirtins, tai bus aukščiausio rango nukautas "Al Qaeda" pareigūnas nuo Osamos bin Ladeno mirties 2011 metais.

I. al Asiris "Al Qaeda" savižudžiams gamindavo įvairaus pobūdžio sprogstamuosius įtaisus, įskaitant skystus sprogmenis, kurie neturi jokių metalinių dalių, todėl jų praktiškai neįmanoma aptikti. Įtariama, jog teroristas 2009 metais suplanavo nepavykusią ataką prieš "Northwest" oro linijų lėktuvą, skridusį iš Amsterdamo į Detroitą.

Jemeno vidaus reikalų ministerijos pareigūnai taip pat pranešė apie "beprecedentę" bepiločių lėktuvų ataką prieš "Al Qaeda" teroristų treniruočių stovyklas, kurios metu žuvo mažiausiai 55 kovotojai.

Anot pranešimo spaudai, kovinė operacija buvo kruopščiai parengta kartu su JAV kariškiais, o koordinuotų atakų metu prieš teroristų treniruočių stovyklas buvo sunaikinta "jose buvusi infrastruktūra".