Šis skaičius, kuris, kaip nurodoma, apima daug vakariečių, tarp jų – galbūt 250 amerikiečių, yra dvigubai didesnis nei praėjusių metų JAV vertinimas ir privers sunerimti JAV karo planuotojus.

„The New York Times“ straipsnyje cituojami anoniminiai „žvalgybos ir teisėsaugos pareigūnai“.

Pastarosiomis savaitėmis pasigirdo įtarimų, kad JAV kariškiai žvalgybos ataskaitose sumenkina IS keliamą grėsmę, kad nupieštų rausvesnį savo pastangų vaizdą.

Tačiau JAV prezidentas Barackas Obama kitos savaitės antradienį pirmininkaus tarptautiniam viršūnių susitikimui Jungtinių Tautų (JT) Generalinės Asamblėjos užkulisiuose, lyderiams, kovojantiems su IS ir „smurtiniu ekstremizmu“.

Be to, antradienį JAV Kongreso ataskaitoje apie užsienio kovotojų srautus turėtų būti pateiktas niūresnis vaizdas, rodantis, kad metus trunkantys JAV vadovaujami antskrydžiai verbavimo nesulėtino.

Be IS taikinių bombardavimo iš oro, kurį vykdo JAV vadovaujama arabų ir Vakarų galių koalicija, Pentagonas taip pat įsteigė 500 mln. dolerių vertės programą „nuosaikiems“ sirų sukilėliams instruktuoti.

Tačiau ir ji nevyko sklandžiai ir veikiau sukėlė sumišimą.

Pirmąją 54 JAV parengtų kovotojų, kirtusių šiaurinės Sirijos sieną, grupę jau įveikė su „al Qaeda“ susijusi grupė, o antros dalyviai, kaip atrodo, susidūrę su džihadistais daugelį savo ginklų išmainė į saugų praėjimą.

Irakas dalinsis informacija apie IS su Rusija, Iranu ir Sirija

Irako kariuomenė paskelbė apie susitarimą su Rusija, Iranu ir Sirija dėl bendradarbiavo saugumo ir žvalgybos srityse kovoje prieš "Islamo valstybės" grupuotę, praneša AP.

Sekmadienį pasirodžiusiame pranešime Irakas pranešė, kad bendradarbiavimas padės surinkti informacijos apie teroristinę "Islamo valstybės" grupuotę.

Irakas jau ilgą laiką palaiko artimus ryšius su kaimyniniu Iranu ir bendradarbiauja kovodami prieš "Islamo valstybę", kuri užėmė apie trečdalį Irako ir Sirijos.

Susitarimas įvyko po to, kai Maskva padidino savo kišimąsi į Sirijoje vykstančius neramumus. Rusija, į Siriją atsiuntusi savo karių ir kovinės technikos, remia Sirijos prezidentą Basharą al-Assadą.