Jauni vyrai įsiveržė į baseiną Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje esančiame Gelderno mieste, kur itin palankiai žvelgiama į maudynes apsinuoginus. Viena iš nudistų baseine laiką leidusių moterų pasakojo, kad įsiveržę vyrai jas išvadino paleistuvėmis ir grasino visas jas išnaikinti.

Moteris patikino, kad šis agresijos proveržis ją labai išgąsdino, o kiti incidento liudininkai tikino, kad įsibrovėliai besimaudančiuosius vadino bedieviais. Į baseiną įsiveržę musulmonai puikiai kalbėjo vokiškai, tačiau grasino susidorojimu baseino lankytojams taip pat ir arabiškai.

Šiame baseine dirbanti Lisa-Marie Theunissen pasakojo paprašiusi vyrų elgtis tyliau, kai sulaukė baseino lankytojų nusiskundimų, rašo „The Daily Mail“. Pranešama, kad vėliau agresijos skleidėjai persikėlė į vandens sporto erdvę, kur ir toliau priekabiavo prie besiilsinčių asmenų, kol galiausiai juos iš patalpų išvedė baseino darbuotojas.

Vokietijos profesionalaus plaukimo asociacija (BDS) siekia pažaboti seksualinio pobūdžio pabėgėlių rengiamų išpuolių skaičiaus augimą viešose maudyklose ir imigrantams rengia mokymus, kad šie galėtų dirbti gelbėtojais baseinuose.

BDS šį siekį vadina puikia priemone, kuri bus naudinga visiems. Praėjusį mėnesį Diuseldorfe nutekintas policijos dokumentas, kuriame išreiškiamas didžiulis policijos pajėgų vadovybės susirūpinimas dėl seksualinio pobūdžio nusikaltimų, kuriuos pabėgėliai įvykdo viešosiose maudyklose, skaičiaus didėjimo. „Mums trūksta įgudusių darbuotojų, štai kodėl būtų aplaidu neišnaudoti šių resursų“, - patikino BDS prezidentas Peteris Haiyangas.

Šiais metais gauti pranešimai apie kelis išžaginimo ir kitų seksualinio pobūdžio nusikaltimų atvejus, įvykdytus prieš moteris ir vaikus viešuose baseinuose tiek Vokietijoje, tiek ir kaimyninėje Austrijoje. Didelė dalis savivaldybių, tarp kurių ir Miuncheno miestas, pradėjo skelbti informaciją skirtingomis kalbomis, skirtą mokyti migrantus gerbti moteris ir vaikus viešuose baseinuose. Kaip teigiama straipsnyje, jauni seksualiai aktyvūs musulmonai žvelgdami į moteris aptemptais maudymukais mano, kad tokiu būdu šios moterys išreiškia norą turėti seksualinių santykių.

Manoma, kad idėja paversti šiuos vyrus gelbėtojais, atsakingais už saugumą, tvarką ir švarą, vandens kokybės priežiūrą ir techninės įrangos naudojimą sumažins seksualinio pobūdžio nusikaltimų skaičių.

Kelno gelbėtojų tarnybos vadovas Bertholdas Schmittas įsitikinęs, kad 6 tūkst. atvirų ir uždarų bei mokyklinių baseinų Vokietijoje pabėgėliams kelia didelių problemų. „Nauji žmonės“ – taip mes juos vadiname – susiduria su trimis problemomis: jie nekalba vokiškai, neturi žinių apie vokiečių ar europiečių maudymosi kultūrą ir dauguma nemoka plaukti“, - patikino jis. Pranešama, kad šiais metais Vokietijoje nuskendo mažiausiai 20 pabėgėlių.