Iš visų pusių šį reginį stebėjo vietos gyventojai, kuriems pasisekė ištrūkti iš šio pragaro.

Sprogimas statybų aikštelėje Liudvigshafeno mieste (Reino kraštas-Pfalcas) įvyko ketvirtadienio, spalio 23 dienos vidurdienį. Vietinė žiniasklaida pranešė, kad sprogimas nusinešė vieno statybininko gyvybę, dar vienuolika patyrė sužalojimus.

Per sprogimą nukentėjo mažiausiai 25 pastatai. Po sprogimo liko dešimties metrų skersmens krateris, kurio gylis siekia penkis-šešis metrus.

Policija vis dar bando nustatyti tikrąją sprogimo priežastį, tačiau pranešama, kad nelaimė įvyko tuo metu, kai darbininkai mėgino prisikasti prie dujų linijos netoli daugiabučių namų ir didžiausios pasaulyje chemijos kompanijos „BASF“ valdomos gamyklos, praneša „DW“.

Statybvietėje veikianti bendrovė „Gascade“ taip pat tiria nelaimės priežastis. 57 kilometrų dujotiekio linija eina Karsrūhės link. Valdžios teigimu, pagrindinis gaisras buvo užgesintas iki vėlyvos popietės, mažesnės liepsnos taip pat buvo kontroliuojamos.

Žuvusiojo kūno nebuvo įmanoma paimti dėl kelias valandas po sprogimo tvyrojusio karščio. Kol ugniagesiai grūmėsi su ugnimi, policija atitvėrė nelaimės zoną 300 metrų spinduliu.

Liudininkai pranešė matę liepsnas, siekiančias daugiau kaip du šimtus metrų. Liepsnas galima buvo matyti už daugelio kilometrų aplinkui, mat jos buvo iškilusios virš pastatų. Įvairioje internetinėje žiniasklaidoje netrukus pasirodė incidento nuotraukos ir vaizdo įrašai.