„Aš matau partneriškus Ukrainos santykius su NATO, bet ne jos narystę Aljanse“, – pažymėjo Vokietijos diplomatijos vadovas sekmadienį paskelbtame interviu žurnalui „Der Spiegel“.

Pasak F. W. Steinmeieris, jam taip pat atrodo nerealus ir Ukrainos prisijungimas prie ES artimiausioje ateityje. Jo manymu, ekonominis ir politinis šalies modernizavimas yra „kelių kartų projektas“. „Todėl šiandien nėra prasmės spekuliuoti apie Ukrainos narystę Europos Sąjungoje“, – pažymėjo ministras ir paragino Kijevą pradėti reikiamas reformas.

„Praėjus daugiau kaip 20 metų nuo nepriklausomybės paskelbimo Ukrainos gyventojai nusipelno to, kad jų vyriausybė galų gale pradėtų ryžtingai kovoti su korupcija ir netikusiu ūkininkavimu ir iš tikrųjų imtųsi reformų“, – pabrėžė F. W. Steinmeieris

Vokietijos diplomatijos vadovas taip pat įspėjo, kad reikėtų vengti nereikalingo griežtumo pareiškimuose apie Maskvos politiką. „Per G20 viršūnių susitikimą ir po jo retorikos eskalavimas pasiekė pavojingą lygį“, – pabrėžė jis.