Vokietijos vidaus reikalų ministro Thomo de Maizere atstovas sakė, kad pirmadienį išsiųstas laiškas, kuriame prašoma Vokietijos ir Austrijos pasienyje pratęsti sienų kontrolę. Jos įvestos praėjusiais metais, kai kiekvieną dieną į Vokietiją plūsdavo tūkstančiai migrantų.

Vidaus reikalų ministras taip pat anksčiau pareiškė susirūpinimą, kad šią vasarą migrantai iš Libijos bandys Viduržemio jūra pasiekti Italiją, o po to keliauti į Austriją ir Vokietiją.

Danija pratęsė sienų kontrolę

Danija pirmadienį dar 30 dienų iki birželio 2-osios pratęsė savo sienos su Vokietija kontrolę. Ši priemonė būtina, kad būtų apribotas migrantų skaičius šalyje, pareiškė už imigracijos klausimus atsakinga ministerija, kuria remiasi agentūra dpa.

„Jei prieglobsčio prašytojas, neturėdamas tinkamų dokumentų, negalės vykti toliau į Švediją, ir toliau kils rimta rizika, kad daug pabėgėlių ir migrantų įstrigs čia, šalyje", - sakė imigracijos ministrė Inger Stojberg. Be to, anot jos, yra daug neregistruotų pabėgėlių, pavyzdžiui, Vokietijoje, kurie gali vykti į Daniją. „Toks susikaupimas gali kelti grėsmę viešajai tvarkai ir vidaus saugumui Danijoje", - pabrėžė ministrė.

Nors Danija priklauso Šengeno zonai, ji sausio 4-ąją įvedė sienų kontrolę. Šalis pasirinktinai tikrina dokumentus prie Vokietijos sienos nuo tada, kai Švedija, reaguodama į didelį pabėgėlių skaičių, sausio pradžioje įvedė pasų kontrolę prie Eresuno.

Iki šiol Danija sienų kontrolę pratęsdavo kas mėnesį. Praėjusią savaitę Danijoje užregistruoti 45 nauji pabėgėliai.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)