W.Schaeuble pasisakymas nuskambėjo po daugkartinių respublikonų kandidato Donaldo Trumpo pareiškimų, esą demokratės Hillary Clinton pergalė rinkimuose bus suklastota, neteisėta ir pasiekta tik liberaliosios žiniasklaidos paramos dėka.

“(Mes) tikimės, kad tai bus tokie rinkimų rezultatai, kuriuos priims visi, ir mes nesulauksime galimos užsitęsusios aklavietės“, – sakė W. Schaeuble, atvykęs derybų su savo euro zonos partneriais Briuselyje.

„Tikėkime demokratijos protingumu“, – pridūrė Vokietijos ministras, paklaustas, ar po antradienio rinkimų akcijų rinkose nekils sąmyšis.

2000 metų JAV prezidento rinkimų galutinių rezultatų paskelbimas buvo atidėliojamas daugiau nei mėnesį, tuometiniams kandidatams George'ui W.Bushui ir Barackui Obamai kreipusis į teismą dėl apylygio balsų skaičiaus Floridos valstijoje. Šis vilkinimas turėjo neigiamos įtaką rinkoms.

Kalbėdamas apie jas W. Schaeuble pridūrė: „Manau, kad finansų rinkos jau įkainojo visus įmanomus rinkimų rezultatus Jungtinėse Valstijose“.

„Tačiau palaukime ir pažiūrėsime, už ką balsuos amerikiečiai“, – pridūrė jis.

Taip W. Schaeuble kalbėjo pirmadienį, kai pagrindiniai JAV akcijų indeksai po devynias dienas trukusio smukimo ėmė kopti aukštyn, federaliniam tyrimų biurui (FTB) po papildomų patikrinimų nusprendus neatnaujinti tyrimo dėl H. Clinton susirašinėjimo darbo reikalais asmeniniu elektroniniu paštu tuo metu, kai ji ėjo valstybės sekretorės pareigas.