Lenkija yra ES ir NATO narė, o bausmės nariui neigiamai atsiliepia visos Bendrijos vienybei. Tai ypatingai aktualu Lenkijai. Lenkų konservatoriai nacionalistai skleidžia apie mitą apie ES kaip apie vienintelį veiksnį vokiečių hegemonijai užtikrinti . Kiekvieną „Briuselio intervenciją“ interpretuoja kaip bandymą priversti išdidžias šalis paklusti Berlynui,“ - rašo komentaro autorius Konradas Schulleris.

Jo nuomone, nemažai lenkų tiki Lenkijos kolonizavimo kitomis galingomis valstybėmis teze. Pasak jo, Briuselio sankcijos tik sustiprintų šį tikėjimą.

„Maskvos džiaugsmui, kuri to ir laukia, tik didėtų praraja, kurią galima būtų užkasti. Be to, teisinės valstybės, kuri yra ES ir NATO narė, paralyžius lygiai taip pat pavojingas,“ – pažymima komentare.

Dienraščio nuomone, šalys su mažesniu teisiniu saugumu gali neigiamai paveikti visą ES ekonominę ir teisinę sferą. Remiantis ES teisėtvarka, Europos teisinės apsaugos procedūra prieš kurią nors ES šalį numato imtis priemonių tik pasibaigus ilgam dialogui, todėl šį dialogą su Lenkija jau dabar laikas pradėti.