Šaltiniai Kinijoje pranešė, kad dainininkė Hyon Song Wol bei orkestro „Unhasu“ vadovas Mun Kyong Jinas rugpjūčio 17 dieną buvo suimti dėl pornografijos įstatymo pažeidimo ir po trijų dienų viešai sušaudyti.

Žiaurumo aukomis tapo „Unhasu“ orkestro nariai, taip pat dainininkai, muzikantai ir šokėjai iš lengvosios muzikos grupės „Wangjaesan“. Jie apkaltinti tuo, kad įrašė savo sekso scenas ir šiuos vaizdo įrašus pardavinėjo. Įrašais tariamai buvo prekiaujama ir Kinijoje.

Šaltinių teigimu, kai kurie turėjo Biblijas, su visais buvo elgiamasi kaip su politiniais disidentais.

Kim Jong Unas susitiko su Hyon Song Wol maždaug prieš dešimt metų, dar prieš abiem sukuriant santuokas. Vėliau jo tėvas Kim Jon Ilas (Kim Čen Iras) nurodė šiuos santykius nutraukti, o mergina ištekėjo už kito vyro, kareivio. Nuo to laiko sklandė gandai, kad pora vis tiek palaikė romantiškus santykius.

Žmona – to paties orkestro buvusi narė

Ri Sol Ju (Li Sol Džu), Kim Jong Unas (Kim Čen Unas)
Kim Jong Uno žmona Ri Sol Ju (Li Sol Džu) taip pat iki santuokos buvo „Unhasu“ orkestro narė. Neaišku, ar ji taip pat pridėjo ranką prie šios egzekucijos. „Unhasu“ orkestras ir lengvosios muzikos grupė „Wangjaesan“ dėl šio skandalo veikiausiai buvo išformuoti.

Mirties bausmė sušaudant kulkosvaidžiais buvo įvykdyta stebint pagrindiniams „Unhasu“ orkestro, lengvosios muzikos grupės „Wangjaesan“ bei grupės „Moranbong“ nariams bei aukų šeimoms“, - teigia šaltinis.

Jis pridūrė, kad visų sušaudytųjų šeimos nariai (taikant barbarišką Šiaurės Korėjos prielaidos, kad asmuo yra kaltas, nes turi ryšių su kaltu asmeniu, principą) buvo išsiųsti į priverstinio darbo stovyklas.

Hyon Song Wol buvo elektroninės muzikos ansamblio „Pochonbo“ dainininkė. Šis ansamblis garsėja revoliucinėmis ir propagandinėmis dainomis ir yra vienas populiariausių Šiaurės Korėjoje.

Mun Kyong Jinas 2005 metais Vengrijoje vykusiame tarptautiniame konkurse laimėjo pirmąją vietą ir už tai gavo Šiaurės Korėjos apdovanojimą.

Pernai metais Kim Jong Unas buvo pastebėtas koncerte, kuriame pasirodė Disnėjaus personažai bei buvo atliekamos vakarietiškų dainų versijos. Tai pakurstė viltis, kad jaunasis šalies lyderis tapo atviresnis iš užsienio atkeliaujančioms idėjoms, tačiau veikiausiai šis jo žingsnis buvo neteisingai suprastas.

Šaltinis sakė: „Kim Jong Unas negailestingai pašalina kiekvieną, kuris, jo manymu, tampa iššūkiu jo valdžiai“. Šios egzekucijos „parodo, kad jis įkyriai siekia įtvirtinti savo lyderio poziciją“.

Galite pasiklausyti Hyon Song Wol atliekamos dainos: