Kovotojams trūksta ginklų ir kuro, agentūrai pasakojo Nigerijos armijos išlaisvintos moterys. Dėl to esą tarp jų kyla vis didesnė įtampa. Jau pasitaiko atvejų, kai nevykdomi vadų nurodymai.

45 metų Aisha Abbas pasakojo, kad jos nelaisvės pradžioje balandį visi „Boko Haram“ kovotojai dar turėjo ginklus.

Tačiau pastaruoju metu esą tik nedaugelis islamistų buvo ginkluoti šautuvais. Daugelis jų dabar turi tik lazdas, sakė dvi iš išlaisvintų moterų.

Be to, sukilėlių automobiliai sugedę arba nenaudojami dėl kuro stygiaus.

Nigerijos kariuomenė praėjusią savaitę išlaisvino beveik 700 moterų ir vaikų, buvusių „Boko Haram“ rankose. Nepatvirtintais pranešimai, per akciją apie 20 moterų ir vaikų žuvo.

Tiesa, tarp išgelbėtųjų nebuvo prieš metus iš internato Chiboko mieste pagrobtų 200 moksleivių. Pasak A. Abbas, kovotojai pasakojo, kad jos praėjusiais mėnesiais buvo prievarta ištekintos arba parduotos į vergiją.

Amnesty International“ duomenimis, nuo 2014 metų pradžios „Boko Haram“ pagrobė mažiausiai 2 000 moterų ir pavertė jas sekso vergėmis arba karėmis.

Sukilėliai prieš šešerius metus pradėjo kovą už islamistų valstybę Nigerijoje. Vien tik pernai jie ten bei kaimyninėse šalyse nužudė apie 10 000 žmonių.