Balandžio 25 dieną Konstituciją patvirtins šalies vadovas, o ji įsigalios nuo 2012 metų sausio 1 dienos. Už naująją Konstituciją balsavo 262 Vengrijos parlamentarai, o prieš - 44, vienas įstatymų leidėjas susilaikė.

Naujojoje Konstitucijoje teigiama, kad tautą vienija "Dievas ir krikščionybė". Valstybė yra atsakinga ir turi užtikrinti teisę į gyvenimą, o gyvenimas prasideda po apvaisinimo. Praktiškai ši Konstitucija draudžia abortus.

Santuoka Konstitucijoje nurodoma kaip vyro ir moters sąjunga. Tokiu būdu, naujosios Konstitucijos kritikų manymu, svarbiausias šalies įstatymas sudaro aplinkybes homoseksualų ir ne krikščionių diskriminacijai.

Konstitucijoje atsižvelgiama ir į visuomeninį bei politinį šalies gyvenimą. Konstitucinis teismas netenka teisės priimti sprendimus dėl klausimų, susijusių su biudžetu, muitų politika ir mokesčiais, kol valstybės skola nesumažės bent perpus. Konstitucinį teismą sudarys ne 11, o 15 teisėjų.

Pagal naująją Konstituciją šalyje įsteigiama institucija, kuri stebės teisėsaugos organų veiklą. Šios institucijos vadovą skirs parlamentas. Prezidentas taip pat įgis teisę paleisti parlamentą, jei iki kovo 31 dienos nebus parvirtintas šalies biudžetas.