"Dar negavome oficialaus prašymo. Tačiau jeigu jį gautume, mes jį įvertintume, kaip tai, kiek suprantame, daro Ekvadoras", - N.Maduro sakė valstybinei televizijai iš Haičio, kur jis lankosi su oficialiu vizitu.

Kairiųjų pažiūrų Ekvadoro prezidentas Rafaelis Correa, kuris yra Venesuelos sąjungininkas, sakė, kad priims sprendimą dėl E.Snowdeno prašymo, "visiškai laikantis mūsų suverenumo".

Manyta, kad E.Snowdenas ketina vykti į Ekvadorą, kai sekmadienį jis paliko Honkongą ir atskrido į Maskvą.

Tačiau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas sakė, kad jis antradienį tebėra tranzito zonoje viename Rusijos oro uoste, nors turi teisė laisvai išvykti.

R.Correa pernai rugpjūtį suteikė prieglobstį vyriausybių paslaptis viešinančio portalo "WikiLeaks" įkūrėjui Julianui Assange'ui, leisdamas jam apsistoti Ekvadoro ambasadoje Londone, tokiu būdu išvengiant ekstradicijos į Švedijoje, kur šį aktyvistą norima apklausti dėl įtariamo lytinio smurto.

N.Maduro, kuris yra velionio socialisto prezidento Hugo Chavezo asmeniškai pasirinktas įpėdinis, balandį buvo paskelbtas ginčijamų rinkimų nugalėtoju. Jis, kaip ir H.Chavezas, nepasitiki Vašingtonu.

Per 14 metų trukusį vadovavimą H.Chavezas, kuris kovą mirė nuo vėžio, ragino priešintis JAV "imperializmui" ir bičiuliavosi su Vašingtono priešais - Iranu bei Sirija.

E.Snowdenas, buvęs JAV Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) kontraktininkas, nutekino žiniasklaidai detalių apie JAV vykdomų didžiulio masto kibernetinio šnipinėjimo programų detales.

JAV savo ruožtu apkaltino jį šnipinėjimu ir paskelbė jo paiešką.