Incidentas įvyko Smithsono nacionaliniame aviacijos ir kosmoso muziejuje, maždaug 15 val. 15 min. vietos (22 val. 15 min. Lietuvos) laiku, tačiau kol kas neaišku, ar tie demonstrantai yra susiję su protesto grupe "Occupy DC" ("Užimkite Kolumbijos apygardą"), kuri susikūrė šią savaitę kaip didesnio Niujorko judėjimo "Occupy Wall Street" ("Užimkite Volstritą") atšaka.

"Protestuotojai bandė prasiveržti pro duris į pastatą, o kai jiems buvo pasakyta, kad negali vidun įsinešti su savimi turėtų transparantų, vienas saugumo pareigūnas panaudojo paprikinį purškalą", - sakė muziejaus atstovė Linda St.Thomas.

"Tuo metu tame rajone buvo pora šimtų protestuotojų, buvo iškviesta Vašingtono policija. Žinau apie vieną areštuotą asmenį", - pridūrė ji. Pasak jos, dėl šio susirėmimo muziejus buvo uždarytas dviem valandomis anksčiau.

Kelias dešimtis protestuotojų vienijanti grupė "Occupy DC" stovyklauja McPhersono aikštėje Vašingtono K gatvėje, kur įsikūrę daug politikos lobistų biurų.

Penktadienį šios grupės nariai į darbą atvykstančius žmones pasitiko su plakatais, kuriais buvo smerkiamas korporacijų godumas. Vėliau jie išsiskirstė mažomis grupelėmis ir dalijosi išgyvenimais su į sostinę atvykusiais "Occupy Wall Street" dalyviais.

Protestuotojai, kurie piktinasi vyriausybės teikiama finansine pagalba Volstrito bankams, Niujorke pradėjo burtis rugsėjo 17 dieną. Nuo to laiko nuolat vyksta demonstracijos, kurios sulaukia vis didesnio dėmesio ir jau išplito į kitus JAV miestus.

Praėjusį šeštadienį Niujorke buvo sulaikyta daugiau nei 700 žmonių, dalyvavusių proteste prieš Volstrito politiką ir užblokavusių eismą Bruklino tiltu, kuris dėl to buvo uždarytas kelioms valandoms.

Aktyvistai iš pradžių buvo užėmę vieną nedidelį parką žemutiniame Manhatane, protestuodami prieš stambių bendrovių finansinį gelbėjimą mokesčių mokėtojų pinigais ir stambiojo verslo įtaką politikai, tačiau šeštadienį demonstraciją perkėlė ant tilto.

Prodemokratinių Arabų pavasario judėjimų įkvėptas "Occupy Wall Street" pareiškė, kad jų protestai žemutiniame Manhatane yra "nepasitenkinimo dabartine ekonomikos ir politikos atmosfera simbolinis ženklas".