Žmonės bijo dėl savo turto ir savo namų, sakė jis per televiziją transliuotoje vaizdo konferencijoje su potvynių siaubiamų Kurgano, Tiumenės ir Orenburgo sričių gubernatoriais.

„Turim įtikinti juos, kad viskas bus apsaugota“, – kalbėjo V. Putinas. Potvynių apimtame Orenburge kai kurie gyventojai agentūrai AFP sakė, kad baiminasi plėšikavimų.

Ypač paveiktame Kurgano mieste, kur užtvindyta daug kvartalų, institucijos tinkle „Telegram“ paragino gyventojus palikti savo namus. „Evakuokitės. Nelaukite, kol vanduo pasieks jūsų namus“, – sakoma oficialiame kanale tinkle „Telegram“.

Pasak gubernatoriaus Vadimo Žukovo, miesto apylinkėse iki šiol evakuota daugiau kaip 14 300 žmonių, įskaitant daugiau kaip 1 800 vaikų. Jau užlieta 3 000 namų 25 vietovėse.

Kaimyninėje Tiumenės srityje į saugias vietas pasitraukė 435 gyventojai. Prognozuojama, kad padėtis ateinančiomis dienomis toliau blogės. Anot gubernatoriaus Aleksandro Moro, iš krantų išsiliejusios Išimo upės vandens lygis daugiau kaip dviem metrais gali viršyti 2017 m. rekordą.

Smarkius potvynius Vakarų Sibire ir Uralo srityje sukėlė stiprios liūtys ir tirpstantis sniegas. Potvyniai siaučia ir kaimyniniame Kazachstane. Mokslininkų teigimu, ekstremalius orus, pavyzdžiui, smarkias liūtis, skatina globalus klimato šilimas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)