Jo teigimu, viskas susiję su formaldehide išmirkytomis medienos drožlių plokštėmis (MDP), kurioms iškalti deputatų kabinetai, įsikaitant ir jo paties.

Antradienį per plenarinį Žemųjų rūmų posėdį V. Žirinovskis pranešė, kad į savo kabinetą išsikvietė Vartotojų teisių tarnybos atstovus, rašo newsru.com.

„Įsitikinau, kad mes su jumis kvėpuojame užnuodytu oru, - V. Žirinovskio žodžius citavo naujienų agentūra „Itar-Tass“. – Septynis kartus daugiau formaldehido. Štai šiame tirpale išmirkytos visos MDP. Jos skirtos lavoninei, kad lavonai neirtų“.

„20 metų kankinausi, galvojau, kažkodėl savijauta prasta... Blogėjanti savijauta, dirglumas, galvos skausmai ir vėžys“, - formaldehido keliamus simptomus ir pasekmes vardijo V. Žirinovskis.

„Visi nusibaigsime čia nuo vėžio“, - savo kolegas perspėjo politikas.

„Tokiomis pačiomis plokštėmis iškaltas ir Dūmos pirmininko kabinetas, pirmininko pavaduotojų kabinetai. Pas paprastus deputatus – tapetai, o pas mus – plokštės. 20 metų Dūmoje, 20 metų nuodija. Ne tyčia, tiesiog pigios apdailos medžiagos, chemija pati pigiausia“, - teigė Liberaldemokratų lyderis.

„Kas sugalvojo šias MDP apdoroti nuodingomis medžiagomis?“, - retoriškai klausė V. Žirinovskis. Jis pareikalavo „nedelsiant sutvarkyti jo kabinetą ir nuplėšti visas plokštes“.

Skandalingasis liberaldemokratų lyderis seniai garsėja ūmiu charakteriu ir nevienareikšmiškais pareiškimais. Šiuo metu V. Žirinovskį yra užgriuvusi kolegų bei kai kurių Šiaurės Kaukazo vadovų bei politikų kritikos lavina dėl pastarojo meto pasisakymų apie šį regioną federalinės televizijos eteryje.