- Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tradiciškai pradėjo nuo ekonomikos skaičių. Tiesa, kaip rašo „Meduza“, visus juos jis jau buvo įvardijęs kreipdamasis į Federalinį susirinkimą.

- Sujudimas prasidėjo nuo klausimo apie kariuomenės ir branduolinio šalies potencialo modernizavimą. V. Putinas pakartojo, kad Rusija stipresnė už bet kurį agresorių ir leido suprasti, kad JAV į šį patikinimą nėra įtraukiama.

- Komentuodamas suimto Rusijos ekonomikos plėtros ministro Aleksejaus Uliukajevo klausimą V. Putinas patikino, kad su juo susitikęs nebuvo ir nesikalbėjo.

- Į klausimą dėl nužudyto opozicionieriaus Boriso Nemcovo bylos V. Putinas aiškaus atsakymo nepateikė, tik patikino remiantis tyrimą.

Pirmą kartą per visą Rusijos Federacijos prezidento spaudos konferencijų istoriją susitikimą su žiniasklaida Vladimiras Putinas atidėjo parai: ketvirtadienį buvo atsisveikinta su Turkijoje nužudytu Rusijos ambasadoriumi Andrejumi Karlovu.

D. Peskovas nesakė, ar V. Putino spaudos konferencijoje dėl įvykių Turkijoje bus imtasi papildomų saugumo priemonių, tačiau akcentavo, jog visi tokie renginiai, kur dalyvauja prezidentas, vyksta taikant ypatingas saugumo priemones.

V. Putinas spaudos konferenciją pradėjo atsakydamas į klausimus apie Rusijos ekonomikos rodiklius. Rusijos prezidentas pripažino, kad infliacija 2015 metais taip pat buvo aukšta.

V. Putinas pripažįsta, kad yra daug problemų– sumažėjo realiosios gyventojų pajamos, menksta paklausa, tad mažėja ir investicijų.

Pati trumpiausia V. Putino metinė konferencija vyko 2001 metais ir truko 1 val. 33 minutes, pati ilgiausia konferencija įvyko 2008 metais, kai V. Putinas į žurnalistų klausimus atsakinėjo 4 val. 40 minučių. Praėjusiais metais jo spaudos konferencija truko 3 val. 8 minutes.

Manoma, kad per spaudos konferenciją V. Putinas pasisakys dėl Rusijos ambasadoriaus Turkijoje Andrejaus Karlovo nužudymo, kurį jau anksčiau jis pavadino provokacija.

Anot Rusijos prezidento, nužudymas reikalauja griežto atsako – stiprinti pastangas kovoje su terorizmu. V. Putinas pažadėjo, kad „nusikaltėliai tai pajus savo kailiu“.

Tikimasi, kad Rusijos prezidentas kalbės ir apie Rusijai kylančius ekonominius iššūkius. „Mūsų ekonomika ir socialiniai reikalai visada buvo ir bus svarbiausia tema. Puikiai žinome, kad V. Putinui šie klausimai yra nepajudinama konstanta. Manau, kad ir šiandien tam jis skirs daugiausia dėmesio“, – spaudos konferenciją anonsavo prezidento atstovas spaudai.

V. Putinas neišvengs ir Sirijos temos, kuri aktuali tiek Artimiesiems Rytams, tiek už jų ribų. D. Peskovo teigimu, daugumą domina Rusijos karinės pastangos kovoje su tarptautiniu terorizmu pilietinio karo nualintoje šalyje, tad šis klausimas bus neabejotinai aptartas.
„Tai pirmoji tokio didelio masto mūsų karinė misija užsienyje, mūsų pajėgoms ten puikiai sekasi“, – patikino D. Peskovas.

V. Putinas taip pat kalbės ir apie prezidento rinkimų baigtį Jungtinėse Valstijose ir nedrąsų optimizmą dėl galimo Maskvos ir Vašingtono suartėjimo. Anksčiau Rusijos prezidentas sakė teigiamai vertinantis JAV prezidentą Donaldą Trumpą ir ne kartą pabrėžė, kad Rusija suintegruota gerinti pašlijusius santykius.