Transliacija prasidėjo 12 valandą Maskvos laiku. Klausimų ir atsakymų maratoną transliuoja televizijos kanalai „Pervyj“, „Rossija 1“, „Rossija 24“, radijo stotys „Majak“, „Vesti FM“ ir „Radio Rossii“. Transliaciją bus galima stebėti ir internetu, skelbia newsru.com.

Prezidentui pavyko atsakyti į maždaug 55 klausimus.

Taigi, prezidento bendravimas su tauta truko beveik lygiai tiek pat kaip ir 2014 metais; anuomet laida tęsėsi 3 val. 56 min. ir V.Putinas atsakė į 70 klausimų.

Absoliutus tokio renginio trukmės rekordas buvo 2013-ųjų „tiesioginė linija“, kuri tęsėsi 4 val. 47 min. ir buvo atsakyta į 85 klausimus.

Kremliaus spaudos atstovas Dmitrijus Peskovas skelbė, kad pagrindinis dėmesys konferencijoje bus teikiamas Krymo aneksijai, sankcijų poveikiui Rusijoje ir santykiams su Baltijos valstybėmis. 

Tiesioginės linijos organizatoriai pradėjo registruoti klausimus lygiai prieš savaitę, dar balandžio 9 dieną. Per tą laiką gauta daugiau nei 2 mln. užklausų. Kiekvieną minutę pateikta tūkstančiai klausimų – per minutę gautų klausimų rekordas siekia 3135 užklausas.