„Noriu dar kartą jums pasakyti – tikrai visiškai nieko apie tai nežinau ir valstybės lygiu Rusija niekada tuo neužsiima“, – sakė V. Putinas interviu „Bloomberg“.

Tuo pat metu prezidentas paragino „nenukreipti visuomenės dėmesio nuo problemos esmės, pakeičiant ją kažkokiais antraeiliais klausimais, susijusiais su tų, kas tai padarė, paieška“.

„Paklausykite manęs, galų gale, nejau svarbu, kas įsilaužė ir nutekino šiuos kažkokius duomenis iš ponios Hillary Clinton rinkimų štabo. Svarbu, koks yra tų dokumentų, kurie buvo pateikti visuomenei, turinys“, – pabrėžė V.Putinas.

Kremliaus vadovas išreiškė nuostabą dėl kaltinimų, kad Rusija paskelbdama slaptus duomenis esą siekė paveikti JAV prezidento rinkimus.

Pasak V. Putino, tam reikėtų labai gerai suprati Amerikos politiką, o Rusija tokio gilaus supratimo neturi.

„Tam reikia jausti JAV vidaus politinio gyvenimo pulsą ir ypatybes. Nesu tikras, ar netgi mūsų specialistai Užsienio reikalų ministerijoje tinkamai tai jaučia“, – aiškino jis.

V.Putinas taip pat pažymėjo, jog „net negalėjo įsivaizduoti, kad tokio pobūdžio informacija gali dominti Amerikos visuomenę: kad, pasirodo, vieno iš kandidatų, šiuo atveju ponios H.Clinton, rinkimų štabas dirbo jai, o ne vienodai visiems Demokratų partijos kandidatams“.

Kalbėdamas apie kompiuterinius įsilaužėlius, įsibrovusius į Demokratų nacionalinio komiteto (DNC) serverius, V.Putinas sakė abejojantis, kad pavyktų nustatyti šio „juvelyriškai“ atlikto darbo autorius.

„Šiandien yra tiek daug kompiuterinių įsilaužėlių. Beje, jie veikia taip juvelyriškai, taip subtiliai, gali parodyti savo pėdsaką reikiamoje vietoje, reikiamu laiku, arba netgi užmaskuoti savo veiklą apsimetus kokiais nors kitais įsilaužėliais iš kitų šalių. Tai toks sunkiai patikrinama, jei apskritai patikrinama “, – tvirtino Kremliaus vadovas.

„Bet kokiu atveju, valstybės lygiu mes tuo tikrai neužsiimame“, – pabrėžė V. Putinas

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (78)