Atleidimo priežastis neskelbiama, informuoja slon.ru.

2015 metų balandį „Kommersant“, remdamasis savo šaltiniais, rašė, kad Rusijos tyrimų komiteto valdymo aparatas pasiryžęs atlikti institucijos skyriaus Čečėnijoje patikrą dėl bylos policijos pareigūnams, kuriuos Groznas įtarė viršijus įgaliojimus.

Tyrimų komiteto regiono skyrius tvirtino, kad policijos pareigūnai iš Stavropolio, kurie Grozne sulaikymo metu nušovė Džarbrailą Dadajevą, veikė neteisėtai.

Sprendimą kelti bylą panaikino Tyrimų komiteto pirmininkas Aleksandras Bastrykinas.

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas netrukus pareikalavo, kad Rusijos tyrimų komiteto vadovas pasiaiškintų, o pati institucija ėmėsi Stavropolio jėgos struktūrų specialiųjų operacijų patikros.

Liepą Tyrimų komitetas pateikė išvadą, kad operacija Grozne buvo teisėta, tačiau ją Čečėnijos aukščiausiasis teismas atmetė kaip neteisėtą.

Čečėnijos valdžios ir Rusijos jėgos struktūrų konflikto sūkuryje R. Kadyrovas pareiškė leidžiantis Čečėnijos teisėsaugos pareigūnams šaudyti į kitų regionų pareigūnus – tais atvejais, jeigu jie vykdo operacijas, nesuderintas su Čečėnijos valdžia.

RBK, remdamasis turimais šaltiniais, artimais Čečėnijos teisėsaugos institucijoms, skelbia, kad kalbama apie planuotą respublikos Tyrimų komiteto skyriaus vadovybės pakeitimą.

Anot pašnekovo, prieš S. Deviatovą dirbęs pareigūnas buvo atleistas, nes ėmė domėtis kankinimų bylomis.

S. Deviatovas, kaip paaiškino šaltinis, buvo tinkamas žmogus Ramzanui Kadyrovui, todėl kalbėti apie institucijos ir Čečėnijos lyderio nesutarimus neverta.