Kaip informuoja „Unian“ korespondentas, taip jis pranešė parlamento posėdyje, kai šiuo klausimu pasisakė parlamentaras Olegas Liaško.

O. Turčynovas pabrėžė: „Prašau sekretoriato (Rados sekretoriato) parengti oficialius nurodymus GP, UST ir Valstybinės pasienio tarnybai pateikti oficialius paaiškinimus“ dėl fakto, kad Bolotovas kirto Ukrainos valstybinę sieną.

Iš pradžių O. Turčynovas pabrėžė, kad atsakymas turi būti pateiktas per tris valandas, bet pasibaigus parlamento posėdžiui pasakė, kad atsakymas privalo būti ketvirtadienį Aukščiausiosios Rados posėdyje.

Oleksandras Turčynovas
Parlamento posėdyje O. Liaško, remdamasis Valstybinės pasienio tarnybos pirmininko padėjėjo Sergejaus Astachovo žodžiais, pranešė, kad pasiskelbęs vadinamosios Luhansko liaudies respublikos liaudies gubernatorius oficialiai išvyko į Rusijos Federaciją per pasienio punktą „Dolžanskij“, nes teisėsaugininkai neturėjo jam pretenzijų.

O. Liaško pabrėžė: „Kaip žmogus, kurio rankos suteptos krauju, (kuris kaltas) dėl mūsų žmonių žudynių, Ukrainos susiskaldymo, buvo išleistas per sieną? Kas tai per antiteroristinė operacija, kas tai per sienos, <...> jei jis (išvyko) per oficialų punktą“, – pabrėžė parlamentaras.

O. Liaško piktinosi: „Kas dedasi mūsų šalyje? Tai profanacija, tai imitacija ar valstybės išdavimas? Klausiu teisėsaugos institucijų vadovų.“

Jis nedelsiant pasiūlė O. Turčynovui sušaukti šiuo klausimu pasitarimą ir išsiaiškinti, „kodėl valstybės išdavikai, žmogžudžiai“ gal laisvai išvažiuoti per sieną. Jis pabrėžė būtinybę atleisti iš pareigų teisėsaugos institucijų vadovus, kurie leidžia dėtis tokiems dalykams.

Anksčiau Ukrainos žiniasklaida pranešė, kad „liaudies gubernatorius“ Valerijus Bolotovas netrukdomas pervažiavo per sieną per pasienio punktą „Dolžanskij“.