Skelbiama, kad netoliese Černuchyno ir Miuso separatistai net du kartus bandė šturmuoti Antiteroristinės operacijos pajėgų pozicijas, tačiau atakas atremti pavyko.

Skelbiama, kad priešai patyrė skaudžių nuostolių – turima informacijos apie 190 nukautų, sunaikinti 7 vienetai karinės technikos, savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ teigia Antiteroristinės operacijos atstovai, informuoja inforesist.org.

Remiantis pranešimu, daugiausia priešų telkiasi būtent Debalcevės rajone.

„Visos priešo atakos buvo sėkmingai atremtos, per parą separatistai prarado 190 žmonių, sunaikinti septyni vienetai karinės technikos. Ši statistika dar kartą įrodo, kad separatistams žmonių gyvybės nerūpi. Ukrainos pajėgos didvyriškai neužleidžia pozicijų“, – teigiama pranešime.

Žuvo penki Kijevo kariai, sužeisti 29

Ukrainos kariuomenės atstovas ketvirtadienį pranešė, kad per pastarąsias 24 valandas kovose su prorusiškais separatistais žuvo penki Kijevo kariai, skelbia „Reuters“.

Apie aukas buvo pranešta separatistams tęsiant atakas Debalcevėje, pagrindiniame geležinkelio mazge į šiaurės rytus nuo Donecko miesto. Nepaisant didelio spaudimo iš separatistų pusės, Ukrainos vyriausybinės pajėgos jį vis dar kontroliuoja.

„Per pastarąsias 24 valandas žuvo penki Ukrainos kariai, dar 29 buvo sužeisti“, – „Reuters“ agentūrai sakė armijos atstovas Vladislavas Selezniovas. Tai įvyko per smarkius artilerijos bombardavimus, kurių buvo bent 93.

Kitas kariuomenės atstovas nurodė, kad naktį sukilėliai bandė dukart šturmuoti Ukrainos pozicijas netoli Debalcevės, tačiau Kijevo kariams pavyko atakas atremti.

Žuvo 14 civilių

Rytų Ukrainoje tęsiantis mūšiams tarp vyriausybės pajėgų ir prorusiškų separatistų per pastarąją parą žuvo ir 14 civilių, ketvirtadienį pranešė vyriausybės ir sukilėlių atstovai.

Separatistai skelbia, kad per apšaudymus aplink jų pagrindinę tvirtovę Donecką žuvo aštuoni gyventojai, o dar 33 buvo sužeisti.

Tuo tarpu vienas Kijevui pavaldus vietos pareigūnas nurodė, kad šeši civiliai žuvo, o dar 12 buvo sužeisti penkiuose pafrontės miesteliuose vyriausybės pajėgų kontroliuojamoje teritorijoje.

Pastarosiomis savaitėmis smarkiai suintensyvėjusios kautynės Ukrainos rytuose nusinešė šimtus civilių gyvybių.

Įnirtingiausi susirėmimai vyksta aplink strategiškai svarbų Debalcevės miestą, kuriame separatistai siekia apsupti vyriausybės pajėgas.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojai paragino paskelbti trijų dienų paliaubas aplink tą nuniokotą miestą ir sudaryti sąlygas evakuoti kryžminėje ugnyje atsidūrusius civilius.

Kaip rodo naujausia Jungtinių Tautų (JT) statistika, Rytų Ukrainoje nuo praeitų metų balandžio žuvo jau 5 358 žmonės.

Фото sprotyv.info
Фото sprotyv.info