Kariai pasakoja, kad nuaidėjus pirmam teroristų šūviui, tuo metu po tiltu slėpęsi žmonės iškart puolė ciniškai žudyti ukrainiečių desantininkus.

Teroristai, kurių buvo maždaug trys ar keturios dešimtys, iš kovos lauko atsitraukė tik pasirodžius sraigtasparniams. Kiek žuvusių jų pusėje, kol kas nepranešta.

„Žuvusių desantininkų kolegos pasakė, kad už savo draugų mirtį sudraskys visus teroristus“, - patikino Ukrainos Ginkluotųjų pajėgų karininkas Aleksejus Dmitraškovskis.

Kaip jau buvo pranešta, Luhansko srityje desantininkai žada neleisti teroristų į Ukrainos gilumą.

DELFI primena, kad antradienį Ukrainoje tarp Slovjansko ir Kramatorsko, sukilėliams surengus pasalą ir apšaudžius kariuomenės desantininkus, žuvo 7 kariai, susprogdintas vienas šarvuotis, pranešė Gynybos ministerija.

Pasak jos, karius iš sunkiųjų ginklų atakavo maždaug 30 žmonių grupė.

„Šiandien, gegužės 13 dieną, apie 13 val. Oktiabrskojės kaimo pakraštyje Slovjansko rajone, 20 kilometrų nuo Kramatorsko, važiuojanti vieno karinio dalinio kolona buvo ciniškai ir klastingai apšaudyta iš pasalos“, – sakoma ministerijos pranešime.

Taip pat nurodoma, kad šaudyta iš granatsvaidžių, bei šaunamųjų ginklų.

Užpuolikai iš anksto buvo pasislėpę krūmuose palei upę. Priartėjus kolonai prie tilto, iš granatsvaidžio buvo pamuštas pirmasis šarvuotis. Prasidėjo mūšis. Nuo pirmosios salvės iš sunkiųjų ginklų žuvo du kariai, trys buvo sužeisti. Per visą mūšį žuvo šeši Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai, aštuoni sužeisti; vieno jų būklė sunki.

Visi sužeistieji ir nukautieji evakuoti, nurodė ministerija.