Turkija per kelias pastarąsias savaites jau ne kartą siuntė papildomas pajėgas į pasienį. Kol kas nepastebima jokių požymių, kad turkų pajėgos planuoja peržengti sieną, o jų judėjimas tikriausiai yra vien prevencinis, reaguojant į Sirijoje smarkėjantį smurtą.

Karinė kolona išvažiavo iš vienos bazės Gaziantepo provincijos ir pasuko į pietuose esančią Kiliso provinciją, kur kariai apsistos, pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Liudininkai pasakojo, kad kariai ir mašinos išsuko iš pagrindinio plento ir dabar yra sutelkti prie aptverto sienos su Sirija ruožo.

Naujienų agentūros "Dogan" paskelbtame vaizdo įraše matomi bent šeši šarvuočiai ir keli sunkvežimiai, važiuojantys asfaltuotu keliu. Kolonoje taip pat buvo autobusų ir sunkvežimių dengtomis priekabomis, kurie tikriausiai veža karius.

NATO narė Turkija pastaraisiais mėnesiais dislokavo papildomų pajėgų palei 911 kilometrų ilgio sieną su Sirija, kurioje sukilėliai mėgina nuversti prezidento Basharo al Assado režimą.

Turkijos premjeras Recepas Tayyipas Erdoganas, buvęs B.al Assado sąjungininkas, dabar yra vienas iš griežčiausių jo kritikų, raginantis šį lyderį atsistatydinti dėl jau 16 mėnesių vykstančio sukilimo, nusinešusio tūkstančius civilių sirų gyvybių.

Įtampa tarp abiejų kaimynių labiausiai padidėjo birželio 22 dieną, kai Sirijos pajėgos numušė vieną Turkijos karinį žvalgybos lėktuvą. Per tą incidentą žuvo du pilotai.

Kiliso provincijoje įsikūręs didelis pabėgėlių iš Sirijos centras. Į Turkiją yra pasitraukę iš viso apie 44 tūkst. pabėgėlių iš Sirijos.