Dauguma vartotojų šalyje bandydami prisijungti prieš šio tinklapio gavo įspėjimą, jog svetainė yra uždaryta. "Twitter" atstovas Nu Wexler incidento plačiai nekomentavo, informavęs, jog kompanija šiuo metu "atlieka tyrimą".

Apie interneto cenzūrą Turkijoje ne kartą kalbėjo šalies premjeras Recepas Tayyip Erdoganas, grasinęs uždaryti tokias svetaines kaip "YouTube" ar "Facebook".

Ketvirtadienį R. Erdoganas pažadėjo imtis veiksmų prieš "Twitter" svetainę "nepaisant tarptautinės bendruomenės nuomonės". Manoma, kad "Twitter" valdžios nemalonės susilaukė dėl paviešintų garso įrašų, kuriuose premjeras neva kalbasi su savo sūnumi, nurodydamas atsikratyti didele pinigų suma prieš pat šalį sukrėtusį korupcijos skandalą gruodžio mėnesį. Nuorodos į jų pokalbius buvo patalpintos būtent "Twitter" paskyrose.

Ministras pirmininkas neigia įrašų autentiškumą ir tvirtina, kad tai įtakingo JAV gyvenančio musulmonų dvasininko ir pamokslininko Fethullah Gulen "sąmokslas" diskredituoti R. Erdogano vyriausybę prieš pat kovo 30 d. rinkimus.