Turkija reikalauja, kad jos piliečiams būtų leidžiama laisvai keliauti po Europos Sąjungos Šengeno zoną mainais už migrantų, kurie yra sugrąžinami iš Europos, priėmimą.

Europos Komisija trečiadienį turėtų priimti sprendimą, ar Turkija atitinka jai keliamus reikalavimus, tačiau daugelis iš 28 ES valstybių dėl to reiškė susirūpinimą.

Kaip žinote, Komisija dirba su Turkija, siekdama užtikrinti, kad išskirtiniai reikalavimai, numatyti vizų režimo liberalizavimo veiksmų plane, būtų įgyvendinti“, – sakė Komisijos atstovė Mina Andrejeva žurnalistams.

„Turkija pastarosiomis savaitėmis ir dienomis įdėjo daug pastangų, kad atitiktų šiuos kriterijus, pavyzdžiui, reikalavimo dėl patekimo į darbo rinką sušvelninimą, atveriant kelią ne Sirijos pabėgėliams, ir savaitgalį pasiektą pažangą“, – pridūrė ji.

„Žinoma, Komisija įtrauks padarytą pažangą į ataskaitą, kuri bus priimta trečiadienį, todėl paprašysiu dar trupučio kantrybės šiuo klausimu“, – kalbėjo atstovė.

Turkija grasina pasitraukti iš sutarties, jeigu nebus patenkintas jos reikalavimas dėl bevizių kelionių jos piliečiams.

Vokietija ir Prancūzija siūlo įvesti „greitojo atsitraukimo mechanizmą“, kuris leistų atšaukti Turkijai bevizį režimą, jeigu daug turkų neteisėtai liktų ES šalyse arba daugybė Turkijos piliečių paprašytų prieglobsčio Bendrijoje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)