T.Blerą (Tony Blair) lydės tik nedidelė patarėjų grupė. Su juo į Maskvą nevyks nei užsienio reikalų ministras Robinas Kukas (Robin Cook), nei britų verslininkai, anksčiau ketinę su Rusijos verslo atstovais tartis dėl prekybos ir ekonominio bendradarbiavimo. Kaip pažymi Didžiosios Britanijos vyriausybiniai šaltiniai, T.Bleras (Tony Blair) Maskvoje praleis mažiau negu 24 valandas ir paprasčiausiai nebuvo laiko paruošti vizitą taip, kad jis būtų naudingas verslininkams.

Pirmadienio vakarą T.Bleras (Tony Blair) ir V.Putinas kartu vakarieniaus, o antradienį susitiks dar kartą kelių valandų pokalbio. Iš anksto nebuvo žinoma, kad abu lyderiai ketintų paskelbti kokius nors oficialius pranešimus ar pasirašyti susitarimų. Anot britų diplomatų, darbo vizitas bus skirtas daugiausiai santykių su V.Putinu vystymui.

Tai bus jau penktas T.Blero (Tony Blair) ir V.Putino susitikimas šiais metais. Pasak apžvalgininkų, tokie dažni susitikimai paprastai nėra būdingi santykiams tarp Rusijos ir Vakarų Europos valstybių lyderių. T.Bleras (Tony Blair), nors ir kritiškai vertina Rusijos karinę kampaniją Čečėnijoje bei žmogaus teisių padėtį, pirmasis iš Vakarų lyderių ištiesė V.Putinui ranką.