Kol kas nėra aiškios įvykio aplinkybės. Pranešama apie 4 pašautus žmones, neaišku, kokio rimtumo yra jų sužeidimai.

Laikraštis „The Austin American-Statesman“, cituojantis greitosios pagalbos medikus, skelbia, kad buvo nušauta maždaug 30 metų moteris. O dar mažiausiai trys žmonės buvo atgabenti į vietos ligoninę su šautinėmis žaizdomis.

Vietos policija socialiniame tinkle "Twitter" išplatino pranešimą, kuriame ragino gyventojus nevykti į centrinę miesto dalį.

"Šaudynės miesto centre. Yra ne vieną auka. Laikykitės atokiau nuo miesto centro", - rašoma policijos pranešime.

Vėliau policija pranešė, kad šaudynės vyko net ne vienoje, o keliose skirtingose vietose. Taip pat pranešime rašoma, kad šiuo metu abiejos vietos yra apsaugotos.

Vienas įvykių dalyvis nufilmavo šaudynes. Vaizdo įraše girdisi aidintys šūviai ir matoma, kad centre yra daug žmonių.

Gunshots on #6thstreet #Austin super close to me 😓 @MSNBC @KVUE @KXAN_News pic.twitter.com/3t9LKECqkV— Sam Vedamanikam (@RalphGreNader) 31 July 2016

🆘‼️ #USA: At night violent shootout in #Austin, #Texas. There are some injured. pic.twitter.com/XmBUIXccWB— Onlinemagazin (@OnlineMagazin) 31 July 2016

Policija visoje šalyje, ypač Teksase, dirba padidinto budrumo sąlygomis po to, kai prieš kelias savaites juodaodis ekstremistas per taikias eitynes prieš policijos brutalumą Dalase nušovė penkis policijos pareigūnus.