41 m. vyrą ir kartu su juo gyvenantį vyrą siejo romantiniai santykiai. Pareigūnams vyras teigė, kas „jis būtų labai laimingas“, jei santykiai ir toliau tęstųsi. Vis dėlto, vietos taryba nusprendė, kad vyro „stipri seksualinė energija“ yra nederama ir kad, turėdamas 48 protinio lavėjimo koeficientą (IQ) bei nedidelį mokymosi sutrikimą, jis nesuprato, ką daro.

Byloje dalyvavęs psichiatras netgi bandė sukliudyti, kad vyras gautų seksualinį švietimą, argumentuodamas, kad tai jį sutrikdys.

Teisėjas Nicholas Mostynas teigia, kad byla buvo „teisiškai, intelektualiai ir moraliai“ sudėtinga, nes seksas yra „viena iš pačių pagrindinių žmogaus funkcijų“ ir teismas turi „elgtis ypač atsargiai“, kai valstybė siekia ją apriboti.

Vis dėlto, teisėjas sutiko, kad vyrui, įvardintam tiesiog Alanu, neturėtų būti leista su niekuo užsiimti seksu, nes jis neturi protinio sugebėjimo suprasti su jo veiksmais susijusių pavojų sveikatai.

Remiantis teisėjo sprendimu, dabar vyras bus „artimai stebimas” vietos valdžios institucijų, kurios suteikia jam būstą, siekiant užtikrinti, jog jis nepažeis labai neįprasto nurodymo.

„Taigi, skelbiu, kad šiuo metu Alanas neturi sugebėjimo duoti sutikimą ir turėti seksualinių santykių“, - paskelbė savo išvadą teisėjas.

„Tokiomis aplinkybėmis yra sutariama, kad dabartinis Alano priežiūros ir seksualinės veiklos ateityje prevencijos režimas atitinka geriausius jo interesus“, - teigė teisėjas.