Generalinė prokuratūra pranešė, kad E.Savisaaras yra sulaikytas ir jo atžvilgiu atliekami tyrimo veiksmai. Sulaikytojo statusas reiškia, kad asmuo netenka laisvės 48 valandoms.

Antradienį tapo žinoma, kad saugumo policija įtaria sostinės merą daugkartiniu kyšininkavimu.

Tos pačios dienos rytą saugumo policija pateikė E.Savisaarui įtarimą kyšio paėmimu.

Įtariama, kad 2014 ir 2015 metais E.Savisaaras ne kartą priėmė kyšį tiek materialinių vertybių, tiek lengvatų pavidalu, ir savo, ir trečiųjų asmenų naudai, o bendra kyšių suma siekia kelis šimtus tūkstančių eurų.

Antradienį buvo pateikti įtarimai ir virtinei kitų asmenų, kurie įtariami bendrininkavimu gaunant kyšius, jų davimu bei tarpininkavimu. Visi įtariamieji yra Estijos piliečiai.

Pirminiais duomenimis, buvo sulaikytas statybų įmonės „Rand & Tuulberg“ vienas iš savininkų Aivaras Tuulbergas.

Nuo antradienio ryto policijos pareigūnai vykdo tyrimo veiksmus keliose vietose ir grupės žmonių atžvilgiu. Tyrimui vadovauja generalinė prokuratūra.

Įtarimai yra politiškai motyvuoti, sako jo partija

Estijos opozicinė Centro partija laiko politiškai motyvuotais jos lyderiui, Talino merui E. Savisaarui pareikštus įtarimus dėl korupcijos.

Tai sakoma naujienų agentūrai BNS perduotame partijos pranešime spaudai.

Centro partijos nuomone, didžiausios opozicinės politinės jėgos lyderio sulaikymas yra politiškai motyvuotas žingsnis.

„Šio atvejo prisiejimas prie pastarųjų įvykių rodo, kad mėginama nuslopinti didžiulio masto korupcinį skandalą įmonėje „Talino uostas“, su kuriuo susijusios valdančiosios partijos“, - pažymima partijos pareiškime.

Šiuo metu Centro partija neturi papildomos informacijos, partijos vadovybė svarsto susidariusią padėtį ir renka faktus. Centristų atstovas spaudai patikino, kad paaiškėjus naujai informacijai, ji iš karto bus paviešinta.

Premjeras: tai rimtas smūgis šalies reputacijai

Pats faktas, kad E. Savisaaras yra įtariamas kyšininkavimu, jau yra rimtas smūgis Estijos reputacijai, pareiškė vyriausybės vadovas Taavi Roivas.

„Korupcija kelia rimtą pavojų saugumui. Niekas neturėtų laikyti savęs aukščiau Estijos įstatymų“, - pabrėžė Estijos premjeras, komentuodamas Talino mero sulaikymą dėl įtarimų korupcija.

„Tyrimas ir teismo procesas nustatys, kas įvyko, tačiau jau pats faktas, kad esama pagrindo tokiems įtarimams, yra rimtas smūgis Estijos reputacijai“, - sakė T.Roivas.