Anot Sirijos žmogaus teisių stebėsenos grupės, Bustan Al Kazro ir Farduso rajonuose žuvo mažiausiai aštuoni žmonės.

Praėjusią savaitę Maskva ir Damaskas sumažino prieš šį šiaurinėje Sirijos dalyje įsikūrusį miestą vykdomų oro antskrydžių skaičių. Sirijos kariuomenė netgi skelbė daliai civilių leisianti palikti opozicijos valdomus rytinius miesto rajonus.

Sirijos vyriausybė sakė, kad Alepe besislapstantys sukilėliai kartu su šeimomis galės palikti miestą, jei sudės ginklus. Tačiau pastarieji tokį planą atmetė, vadindami jį apgaule.

Sirijos prezidentas Basharas al-Assadas siekia susigrąžinti visišką Alepo kontrolę. Jau kurį laiką skirtingas jo dalis valdo šalies vyriausybė ir opozicija.

Tuo tarpu pietinėje Sirijos dalyje esantis Deros miestas antradienį taip pat nukentėjo nuo smurto proveržio. Miesto, kurio skirtingas dalis valdo Sirijos vyriausybė ir sukilėliai, mokyklą apšaudžius sukilėliams, žuvo mažiausiai penki žmonės. Tarp jų buvo ir vaikų, pranešė Sirijos žmogaus teisių stebėsenos grupė ir valstybinė Sirijos žiniasklaida. Aukų skaičių patvirtino ir vietos gyventojai.

Per atskirą išpuolį tame pačiame Deros mieste į miesto centre esančius vyriausybės pastatus buvo nusitaikyta minosvaidžiu. Pranešama, kad yra sužeistųjų.