„Sprogimas įvyko 14 val. vietos (15 val. Lietuvos) laiku ir sukėlė didžiulį gaisrą“, per kurį vis Pšygodskio Jankuvo kaimo kilo aukštos liepsnos ir juodų dūmų stulpas, sakė Poznanės regiono administracijos atstovas Tomaszas Stube.

Ši nelaimė įvyko nutekėjus dujoms, kai įtrūko vamzdynas – „tikriausiai vietoje atliekant statybos darbus“, pridūrė ugniagesių gelbėtojų tarnybos atstovas Krzysztofas Biernackis kaimyniniame Didžiosios Lenkijos Ostruvo mieste.

13 žmonių, tarp jų trys vaikai, buvo hospitalizuoti, o vieno vaiko būklė sunki, sakė Didžiosios Lenkijos Ostruvo ligoninės atstovė Joanna Pawlaczyk.

Incidento liudininkai pasakojo naujienų televizijai TVN24, kad galingo sprogimo banga netgi pajudino vieną stovintį automobilį, o iš namų pasipylė persigandę gyventojai.

„Buvo nepaprastai karšta. Viena moteris galvojo, kad atėjo pasaulio pabaiga“, – pasakojo liudininkas Tomaszas Wojciechowskis.

Ugniagesiai suvaldė padėtį, praėjus dviem valandoms po sprogimo.

Pasak liudininkų, sprogimas buvo toks smarkus, kad automobilių stovėjimo aikštelėje mašinos buvo permestos į kitą vietą.