Abu vyrai, pagal griežtus Vokietijos privatumo įstatymus teįvardijami kaip Dieteris S. ir Alexanderis J., buvo sulaikyti trečiadienį Bavarijos Bairoito mieste, jiems pareikšti įtarimai dėl šnipinėjimo, pranešė Federalinė generalinė prokuratūra.

Dieteris S. kaltinamas tuo, kad ne vėliau nei nuo praėjusių metų spalio su asmeniu, susijusiu su Rusijos žvalgybos agentūra, keitėsi informacija apie galimus sabotažo aktus Vokietijoje.

Prokurorų teigimu, tokiais veiksmais ypač buvo siekiama sukliudyti Vokietijai teikti karinę pagalbą Ukrainai.

Nurodoma, kad Dieteris S. savo pašnekovui sakė esąs pasirengęs padegti ar sprogdinti Vokietijos karinės ir pramoninės infrastruktūros objektus.

Jis rinko informaciją apie galimus tokių išpuolių taikinius, tarp kurių – JAV ginkluotųjų pajėgų objektai, teigiama prokuratūros pranešime.

Pranešama, kad Dieteris S. pats išžvalgė ir nufotografavo galimus taikinius, pavyzdžiui, karinį transportą.

Antrasis kaltinamasis – Alexanderis J. kaltinamas tuo, kad ne vėliau nei nuo 2024 m. kovo jam padėjo.

Bylą nagrinėjantis teismas trečiadienį nurodė Dieteriui S. skirti areštą. Alexanderis J. į teismą turėtų būti pristatytas ketvirtadienį.

„Mes žinome, kad Rusijos valdžios aparatas daug dėmesio skiria mūsų šaliai“, – naujienų agentūrai dpa sakė Vokietijos teisingumo ministras Marco Buschmannas.

Šiuos areštus jis pavadino „svaria tyrėjų pergale“ kovoje su Kremliaus sabotažo ir šnipinėjimo veikla.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją