Londono dienraštis, citavęs Rusijos pareigūną, kuris tvirtino, jog Maskva padėjo išvengti kraujo praliejimo, pareiškė, kad S.Miloševičius (Slobodan Milosevic) įsakė ištikimai brigadai iš Nišo miesto persikelti į sostinę.

Bridagai vykstant į Belgradą, Rusijos užsienio reikalų ministras ir paskutinis S.Miloševičiaus (Slobodan Milosevic) sąjungininkas Igoris Ivanovas jau buvo parvykęs namo.

Rusijos pareigūnas tvirtino, jog I.Ivanovas pasibaisėjo. Po 12 metų valdžios, per kuriuos vyko keturi karai, milijonai žmonių virto pabėgėliais, o dar 250 tūkstančių žuvo, I.Ivanovas perdavė S.Miloševičiui (Slobodan Milosevic) griežtą žinią nuo Rusijos lyderio Vladimiro Putino.

Rusijos šaltiniai Belgrade teigė: "Jam pasakė, jog jau gana. Kas bebuvo praeityje, jau praėjo. Mes neketiname stovėti nuošalyje ir žiūrėti, kaip jis nugramzdina Balkanus į chaosą".

S.Miloševičius (Slobodan Milosevic) žinojo, jog jo galimybės laimėti būtų minimalios, jei Rusija jį apleistų. Pasitaręs su savo žmona, jo artimiausia patarėja ir patikėtine nuo mokyklos laikų, jis įsakė brigadai grįžti į kareivines.

Anot savaitraščio, buvo sugalvotas kitas planas.

Vojislavas Koštunica (Vojislav Kostunica) bus pripažintas Jugoslavijos prezidentu, o šios pareigos Jugoslavijoje yra gana simbolinės ir pagal konstituciją prezidentas neturi itin daug galių.

Tuo tarpu S.Miloševičius (Slobodan Milosevic) išsaugos kontrolę Serbijos parlamente, kuris kontroliuoja svarbiausias politikos sritis. Jis pamalonins Vojislavą Sešeljį (Vojislav Seselj), ultranacionalistų radikalų lyderį, pinigais ir kitais "maloniais dalykais". Tuo tarpu Serbijos prezidentas Milanas Milutinovičius (Milan Milutinovic), kuriam, kaip ir S.Miloševičiui (Slobodan Milosevic), buvo pateikti kaltinimai karo nusikaltimais, tikriausiai jo neišduos.

Per ištikimus generolus S.Miloševičius (Slobodan Milosevic) neoficialiai kontroliuos kariuomenę. Jis jau užsitikrino televizijos stoties "Yu Info", palaikančios artimus ryšius su jo žmona, kontrolę. S.Miloševičius (Slobodan Milosevic), kuris yra puikus taktikas, turėtų pasinaudoti tuo, kad koaliciją sudaro net 19 partijų su gana skirtingomis programomis.

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerijos byloje aprašytas buvęs Jugoslavijos prezidentas S.Miloševičius (Slobodan Milosevic) primena "Tūkstančio ir vienos nakties" personažą Šecherezadą, kuri kūrė vis naują pasaką tūkstantį ir vieną naktį, nes tiktai taip galėjo išvengti mirties.