Nelaimėlio, kilusio iš Šiaurės Afrikos ir galėjusio būti maždaug 30 metų amžiaus, kūnas buvo rastas Londono pasiturinčiųjų rajone, kuris plyti po Hitrou oro uosto skrydžių taku.

Aviacijos ekspertai tvirtina, kad vyras veikiausiai į žemę nukrito jau miręs – jį galėjo sutraiškyti įtraukiama važiuoklė arba jis galėjo mirtinai sušalti nuo itin žemos temperatūros, kuri tvyro dideliame aukštyje.

Manoma, kad vyro kūnas iš orlaivio važiuoklės iškrito tuo metu, kai lėktuvas pradėjo leistis.

Žmonės, gyvenantys šalia trijų juostų kelio Mortleiko rajone, kuris įsikūręs pietiniame Temzės krante maždaug už 15 km nuo oro uosto, pirmadienį pasakojo apie patirtą šoką, kai išvydo lavoną, prieš tai išgirdę garsų trenksmą.

26 metų apsaugininkas Billy Watsonas, gyvenantis priešais tą vietą, kurioje nukrito vyras, sakė pamatęs kūną, kuris buvo „visas persuktas“.

„Tai neįtikėtina. Pirma, ką pagalvojau, pamatęs lavoną, kad jis turėjo nukristi iš gana didelio aukščio“, - teigė jis.

Richardas Tayloras iš Civilinės aviacijos tarnybos sakė, kad nelegaliam keleiviui išgyventi lėktuvo važiuoklėje beveik nėra jokių šansų, nes jį arba sutraiško ratai, kurie įtraukiami į vidų lėktuvui pakilus, arba jis mirtinai sušąla nuo 40 laipsnių šalčio siekiančios temperatūros.

„Tokio keleivio šansai išgyventi yra labai menki, ypač dėl įtraukiamos važiuoklės“, - teigė jis.

„Nežinau nė vieno atvejo, jog kas nors būtų išgyvenęs ilgo nuotolio skrydį, pasislėpęs važiuoklėje“.

„Jei žmogus ten miršta, tai skrydžio pabaigoje, kai likus keliems kilometrams iki tūpimo tako maždaug 600 m aukštyje važiuoklė vėl išleidžiama, jo kūnas iškrenta“, - pažymėjo R. Tayloras.

Policija nurodė tirianti, ar žuvusysis skrido nelegaliai.

Šis incidentas įvyko vos po dviejų savaičių, kai „British Airways“ lėktuvo, atvykusio į Hitrou oro uostą iš Keiptauno, važiuoklėje buvo rastas žmogaus kūnas.