„Mums patinka kariniai žaidimai nugalint amerikiečių šunsnukius“, - skelbia šūkis plakato viršuje. Dar kitas plakatas vaizduoja amerikietį su kilpa ant kaklo. „Nušluokime JAV imperialistus“, - raginama jame.

Šiaurės korėjiečiai nekęsti amerikiečių sistemiškai mokomi jau nuo darželio. Priešiškumas amerikiečiams yra tokia pati mokymo programų dalis kaip ir matematika.

Klasės lentynose tvarkingai sudėti žaisliniai pistoletai, šautuvai ir tankai. Viena mokyklos direktorė ištraukia amerikiečių kareivio manekeną su kumpa nosimi ir šiaudų spalvos plaukais. Ji pasakoja, kad mokiniai mokyklos kieme mėgsta žaisti su šiuo amerikiečių kareiviu – mušti jį lazdomis ar mėtyti į jį akmenis.

Direktorė šiek tiek susigėsta, pro antiamerikeitiškus plakatus vesdama tris AP žurnalistus, tarp jų ir vieną amerikietį. Tačiau Yun Song Sil nesidrovi to, ką nori pasakyti.

„Mūsų vaikai jau nuo mažumės sužino apie amerikiečių šunsnukius“, - sako ji, panaudodama frazę, kuri Šiaurės Korėjoje yra taip paplitusi, jog laikoma priimtinu amerikiečių apibūdinimu.

Šiaurės Korėjos vaikai mokomi, kad jų šalis turi du pagrindinius priešus – Japoniją, kuri buvo kolonizavusi Korėją 1910–1945 metais, ir Jungtines Valstijas, kuri kovojo prieš Šiaurės Korėją per 1950–1953 metų Korėjų karą.

Jie tikinami, kad Šiaurės Korėjos gynyba prieš išorines jėgas, ypač Jungtines Valstijas, kurios Pietų Korėjoje turi daugiau kaip 28 tūkst. karių, yra šalies užsienio politikos pamatas.

Jiems taip pat kalama į galvą, kad jie turi siekti keršto, nepaisant to, kad vyriausybė atvirai teigia su Jungtinėmis Valstijomis siekianti taikos.