Nufilmuota, kaip Ukrainos sostinės gatvėmis lėtai slenka savadarbiais ir iš „Berkut“ atimtais skydais prisidengę protestuotojai. Vyrai netrukus apšaudomi. Matyti, kaip jie krenta pakirsti kulkų, sužeisti bando nušliaužti iki kokios nors priedangos.

Kaip matyti, kulkos skrieja ir į gulinčius sužeistus protestuotojus. Taip pat matomi susirėmimų dalyviai, kuriuos iš mūšio lauku virtusios gatvės bendražygiai velka be gyvybės ženklų. Vieną protestuotoją kulka pakerta sėdintį, tai primena snaiperio darbą.

Įspėjame, jog vaizdai drastiški.

DELFI primena, jog ketvirtadienio rytą Kijevo gatvėse baigėsi naktį paskelbtos paliaubos. Stiprėja susirėmimai, nuolat auga žuvusiųjų skaičius. Naujausiais duomenimis šios dienos susirėmimai pareikalavo daugiau nei trisdešimties aukų.

Ketvirtadienį vyksta prezidento Viktoro Janukovyčiaus susitikimas su Prancūzijos, Lenkijos ir Vokietijos užsienio reikalų ministrais. Briuselyje šiandien suplanuotas ir kitų ES ministrų susitikimas dėl sankcijų už kraujo praliejimą Kijeve atsakingiems asmenims. 

Ketvirtadienio rytą evakuota Ukrainos Aukščiausioji Rada

Nufilmuotas snaiperis

Radijo „Svoboda“ svetainėje publikuojamas vaizdo įrašas, kuriame užfiksuoti automatais ginkluoti vyriausybinių pajėgų vyrai ir snaiperis. Siužetą nufilmavę vyrai patys negali patikėti, ką mato.

„Nešaudyk, šlykštyne“, - aikteli filmuojantis ukrainietis. Žinoma, jis lieka neišgirstas, o snaiperis ramiai nusitaiko ir spaudžia gaiduką.